Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay.

 

Landelijke actie

 

Kwetsbare ouderen beschermen tegen tweede coronagolf.

Het coronavirus slaat voor de tweede keer flink om zich heen. Ziekenhuizen zijn voorbereid op de nieuwe stroom coronapatiënten op de IC's. En we zitten tegen een nieuwe lockdown aan te hikken. In de verzorgings- en verpleeghuizen houd men de adem in voor wat komen gaat.

Je proeft in het nieuws dat het gevoel van onmacht ons weer begint te bekruipen.

 

Tijd voor actie vond de medisch onderzoeker Boukje Tichelaar die al maanden het belang van een goede oestrogeenbalans bij corona onder de aandacht probeert te brengen. “Het lijkt of de regering en de wetenschap hun oren sluiten voor deze manier van het uitschakelen van het virus. Ondanks dat wetenschappelijk in binnen en buitenland bewezen is dat het om een goed onderbouwde manier van werken gaat. Schijnbaar wachten we liever op een vaccin welke misschien wel nooit komt of nog lang op zich laat wachten, als op een middel welke al jaren op de markt is.”

 

Maar goed nu we opnieuw met de rug tegen de muur staan en dat kleine virus weer sterker lijkt als wij allemaal met elkaar is het toch echt wel tijd voor actie. Tijd om in ieder geval onze ouderen en kwetsbaren te beschermen tegen het virus. Waarmee we ook direct meer bewegingsvrijheid creëren voor hen die niet zo ziek worden van het virus.

 

“Als we de oestrogeenbalans van ouderen en kwetsbaren op peil brengen met een fyto-oestrogeen (of SERM's alleen op recept verkrijgbaar) dan kan het virus bij een evt. besmetting niet meer vernietigend toeslaan en zullen de ouderen bij een besmetting er ook met een verkoudheidje vanaf komen net als vele jongeren.” concludeert Boukje met haar uitgebreide onderzoek.

 

Omdat Boukje het niet langer aan kan zien hoe er geleden en in media geruzied wordt en de situatie hollende achteruit gaat, trok ze aan de bel. Per mail worden er momenteel zoveel mogelijk zorginstellingen aangeschreven en geïnformeerd over het onderzoek en de manier waarop onze ouderen nog wel beschermd kunnen worden. De mail bevat een korte samenvatting dus uitleg van het onderzoek, onderbouwd met ondersteunend en bevestigend bewijsmateriaal en bronvermeldingen.

 

En nu maar hopen dat zorginstellingen de kans pakken om onze ouderen te beschermen in ieder geval tot dat we over een vaccin beschikken. De bal ligt bij de zorginstellingen op dit moment. instellingen die rijk halzend uitkijken naar hulp uit een hoek die momenteel te weinig te bieden heeft (testen en beschermend materiaal).

 

Voor hen die (nog) geen mail over de fyto-oestrogenen of SERM's ontvangen heeft of meer over het onderzoek wil weten of vragen over het boek van Boukje waarin het onderzoek in begrijpelijke taal beschreven is, is er een mailadres: info@boekenvanboukje.nl .

 

Mocht u interesse hebben om zelf uw oestrogeenbalans op orde te brengen raadpleeg uw arts of apotheek dan eerst goed of u het middel kunt slikken bij evt. andere medicijnen of kwalen. Ook plantaardige middelen zijn niet altijd onschuldig bij andere medicatie of andere ziektes.