Afbeelding van congerdesign via Pixabay.

 

goede doelen

 

Momenteel zit ik zonder werk, mijn oproepcontract werd niet nog een keer verlengt. Dus het uitgeven van mijn eerste boek komt wel op een super goed moment. Ik heb al meerdere geluiden gehoord dat mijn eerste boek wel eens een bestseller zou kunnen worden. Het wordt in ieder geval een bovengemiddeld goed boek genoemd.

 

Mocht er gebeuren wat er gefluisterd wordt: Het boek gaat bovengemiddeld goed verkopen. En ik zou van de opbrengst goed kunnen leven, dan heb ik plannen voor de rest van de opbrengst. Deze plannen wil ik graag met jullie delen. Zo ben je op de hoogte dat je met de koop van (één van) mijn boek(en) niet alleen jezelf enorm verwend met een super fijn boek. Maar dat je daarmee ook nog eens goede doelen steunt.

 

De goede doelen die ik met de verkoop zal gaan steunen wil ik hier al even met jullie bespreken. En uiteraard ga ik jullie ook op de hoogte houden van het verloop van die steun!

 

 

Tijdens het schrijven van het eerste boek werd ik geconfronteerd met de afschuwelijke sprinkhanenplagen in Oost Afrika. En die sprinkhanen waren niet de enige zorg voor de inwoners van de Oost Afrikaanse landen. In die landen was honger al een probleem en speelde in vele gebieden ook de Ebola en Malaria nog parten. Dan komt corona nog eens om de hoek en door de corona is de strijd tegen hiv ook nog eens bemoeilijkt. Ja een heel slecht nieuws bericht, dat weet ik.

 

Afbeelding van 4547619 via Pixaby.

 

Hoe de bewoners, de overheid en hulp organisaties ook hun best deden om de sprinkhanen plaag te bestrijden het leek bijna een onbegonnen gevecht. Het resultaat zal zijn dat niet alleen de huidige oogst door de sprinkhanen verloren zal gaan, maar ook de volgende oogst. De sprinkhaan eitjes die nu worden gelegd, zullen voor nog grotere zwermen sprinkhanen bij de volgende oogst zorgen.

Wat een leed. Deze mensen krijgen het wel drie tot vier dubbel op te verdragen.

 

Ik besloot dat als het boek goed gaat lopen; ik samen met één of meerdere ontwikkelings- organisaties in deze landen graan wil gaan leveren om deze barre tijd te boven te komen.

 

Er staan bij een goede verkoop nog twee projecten op stapel.

 

In mijn eerste boek lees je over de voordelen van moringa bij corona. En dat terwijl moringa makkelijk en snel verbouwd kan worden in Nederland maar vooral in Afrika en Azië. Ik zou in de strijd tegen corona dan ook graag nieuwe moringa bomen gaan planten.

 

En er is nog een derde project, ietsje dichter bij huis. In mijn eerste boek lees je over de misstanden die zich al jaren binnen jeugdzorg afspelen. En wat die misstanden kapot maken in mensen levens.

Maar ook dit kan helaas weer niet zonder geld. Er is nog veel te verbeteren wat uiteindelijk niet alleen kinderlevens kan redden, maar ook veel mensenlevens recht kan doen.

 

Al met al liggen er nu al drie plannen klaar om een verschil te gaan maken in de wereld. Er is enkel een goede boek verkoop voor nodig om deze plannen (dromen) werkelijkheid te kunnen maken.

 

Ik hoop dat velen zullen genieten van mijn boeken en dat we daardoor mooie verschillen kunnen gaan maken in de wereld. De wereld die het verdient!!

 

Afbeelding van stokpic via Pixabay.