Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay.

 

de boekenplank

 

Als één schaap over de dam is.....

….dan volgen er meer!

 

Laat ik jou vertellen dat dit niet alleen voor schapen telt, maar ook voor boeken.

Is eenmaal de stap gezet om te gaan uitgeven en het eerste boek ligt in de winkel dan smaakt dat naar meer. Al die jaren (30 jaar) heb ik flink wat schrijfwerk gespaard, maar uitgeven kwam er nooit van.

 

Toen ik de uitgever benaderde voor het uitgeven van mijn eerste boek, heb ik hem alvast gewaarschuwd. “Is dit boek eenmaal uitgegeven dan volgen er in rap tempo meer, want er ligt nog wat op de plank”. De uitgever antwoordde dat hij daar helemaal niet bang voor was. “Kom maar op”, daagde hij nog even uit.

 

Inmiddels heb ik mijn plank met “meesterwerken” eens even afgestoft en heb een selectie gemaakt in de volgorde van uitgeven.

 

In 2021  hoop ik nog een kerstboek uit te gaan geven. Ik ben hiervoor druk op zoek naar een illustrator. (zie elders op de website).

 

Het boek bevat naast een kerstverhaal ook spelletjes, knutselwerkjes en interessante weetjes over kerst. Een gezellig, maar ook leerzaam doe boek dus. Het kerstverhaal speelt zich af in Nederland, maar al wel wat jaartjes geleden alweer.  Het verhaal geeft jou de boodschap van kerst mee, voor jouw leven van nu. Het is ook zeer geschikt om met het gezin of de familie op kerstavond of bij het kerstdiner te lezen. Titel: “Pjotter volgt een ster.”

Pjotter volgt een ster. Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay.

 

Daarbij wordt er in 2021 ook hard gewerkt aan het vervolg op mijn eerste boek over corona. De coronacrisis ligt nog niet achter ons, sterker nog die is nog volop aan de gang. Ook mijn medische onderzoek naar de gedragingen van het coronavirus is in volle gang en daar zijn weer veel zeer interessante dingen over te vertellen.  Wat hebben HIV en COVID_19 met elkaar te maken? Zijn HIV en COVID-19 misschien familie van elkaar? Ook brengen de nieuwe mutaties die razend snel ontstaan veel spannende moeilijke situaties en belangrijke inzichten met zich mee. 

Het boek zal een vervolg worden op “Hoe corona mijn leven veranderde naar hoe het was”. De persoonlijke noot zal ook hier zeker niet ontbreken. Het verschil met het eerste boek zal zijn , dat ik in het vervolgboek ook meer andere mensen aan het woord laat. Door middel van interviews belichten we hoe de coronaperikelen in Nederland beleeft zijn. Dit zal betekenen dat het tweede boek wat minder columns zal bevatten, maar de humor zal blijven dat beloof ik. Het boek zal de titel krijgen: “ Ik dacht met angst en vrezen  ik; ik zou nooit een kameleon willen wezen.”

 

Soms denk ik met angst en beven: ik zou nooit een kameleon willen wezen.

Afbeelding van PollyDot via Pixabay.

 

Over columns gesproken, dit is overigens het liefste wat ik schrijf. Ik hoop dat de columns die ik in de afgelopen jaren verzameld heb, in 2021 aan te mogen vullen tot een mooie bundel: “Mensen mens.”

 

Ja er ligt nog wat op de boekenplank. Zo ligt er ook nog het nodige materiaal voor een  kinderboek voor kids van 10/ 12 jaar op de plank. Een spannend en humoristisch boek met een zeer verrassende onthulling. Tevens een boek voor kinderen die van huisdieren houden. “Geheime avonturen van meneer Jansen.” Ik hoop hiervoor in 2021 een sponsor te vinden om ook dit te mogen gaan uitbrengen.

Geheime avonturen van meneer Jansen.      Afbeelding van spadlamznieba via Pixabay.

 

Ook voor het derde deel van mijn volwassen boeken, het vervolg op de coronaboeken ligt al heel wat materiaal te wachten om uitgegeven te kunnen worden.

Het sluit aan op de persoonlijke rode draad die door de coronaboeken loopt. Dit boek zal dus niet echt over corona gaan, maar over mijn verborgen leven welke ik ruim 14 jaar leefde voor ik mijn eerste boek uitbracht.

“De drie ikken”. Het verteld hoe ingewikkeld het is om te leven naar de eisen van de ik die jou (door jeugdzorg) is opgelegd, terwijl jou eigen oorspronkelijke ik het niet klaar speelt om nog langer onderdrukt te worden. Een boek waar gevoel en beleving tot in detail worden beschreven, zodat je je werkelijk in kunt leven. Tevens een boek waar enige psychologie bij komt kijken. Een boek die laat zien wat er zich achter een voordeur van iemand af kan spelen.

 

De drie ikken.    Afbeelding van Prettysleepy via Pixabay. 

 

Tot slot: De afgelopen twee jaar is er ook gewerkt aan een bijbels dagboekje. 365 overdenkingen met onderwerpen uit het dagelijks leven die getoetst zijn aan de bijbel. Veel bijbel verhalen en teksten houden ons een spiegel voor over alledaagse dingen. “De spiegel van God.”

Van de 365 dagboekstukjes is ongeveer één derde al klaar. Dagelijks werk ik aan nieuwe overdenkingen en zo hoop ik eind 2021 ook deze uitdaging klaar te hebben.

 

Een boekenplank vol:

  • Pjotter volgt een ster.

  • Ik dacht met angst en vrezen: ik zou nooit een kameleon willen wezen.

  • Mensen mens.

  • Geheime avonturen van meneer Jansen.

  • De drie ikken.

  • De spiegel van God.

 

Doordat ik jaren heb gespaard om bovenstaand materiaal te verzamelen, ligt er nu veel op de plank. Genoeg voor meerdere boeken.  De volgorde van uitgeven en verschijning is erg afhankelijk van een evt. sponsor of uitgever die muziek in één van de boeken ziet. 

Dus het blijft nog even spannend welk boek er het eerste daadwerkelijk op de plank zal komen staan. Spannend.

Wellicht dat ik uw geduld af en toe even op de proef stel, gezien er veel opstapel ligt. Maar u heeft wat in het verschiet. En ondertussen komen er regelmatig nieuwe verrassingen uit om van te genieten.

 

 

Ook zal ik op de website af en toe even laten proeven van een klein stukje van één van de boeken, zodat u de smaak te pakken krijgt en de smaak niet kwijt raakt door al dat wachten.

 

Ik zou zeggen: “Houd de website in de gaten en bovenal geniet!”

 

 

Liefs Boukje.

 

Afbeelding van congerdesign via Pixabay.